0318 - 54 13 45
f0270711-fca2-458a-ac2d-97cc479d251a,d6461cfc-a8d0-4423-bcf6-ba3631707131

Veelgestelde vragen

Vindt u geen passend antwoord op uw vragen via deze pagina? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Frequently Asked Questions
1

Voor het schoonmaken is de Clean shampoo het aangewezen product. Echter als het om een klimop gaat kan het zijn dat deze al blijvende schade heeft aangebracht aan de caravan en dan kunnen wij geen garantie geven dat het weer schoon wordt. In dit geval is het verstandig om de Flash Cleaner Wax te gebruiken na het schoon gemaakt is met de Clean Shampoo.

Belangrijk is dat beide gebruiksaanwijzingen goed worden gelezen en opgevolgd.

2

In de meeste gevallen is er is amper bamboe in verwerkt, maar dan nog is de Katar niet geschikt.

3

Canexel is een door en door gekleurde kunststof laag die best wel wat kan hebben maar wel onderhoud nodig heeft. Het wassen kan het beste met de Clean shampoo om vervolgens het oppervlak met de scrubby (deze is in drie varianten verkrijgbaar) bewerken omdat de boomschorsstructuur best lastig is. Het kan eventueel ook met de wasborstel lange of korte steel.

Werkwijze:
Oppervlak afspuiten met harde water straal. Bij de canexel nooit van onder naar boven afspuiten, maar van boven naar beneden. Het is namelijk “potdeksel” gelegd dit houdt in dat er wel een ingang is van onder naar boven maar nooit van boven naar beneden omdat de ene plank de andere afdekt.

Met de gebruiksklare shampoo van onder naar boven inspuiten (recht erop) en direct beginnen met de scrub, inwrijven en altijd werken in haalbare afmetingen. Het materiaal niet laten aandrogen. Is het oppervlak weer droog dan weer eerst natspuiten.

Als je klaar bent met wassen dan hoef je niet te wachten tot het droog is. Neem de Superwax UV met sprayer en spray in drie a 4 grote slagen de wax erop. Deze hoef je namelijk alleen af te spoelen en niet op te wrijven, wel de ramen die moet je droog maken.

Als je de ramen wil laten glanzen dan kun je ook de Prozor raamspray aanschaffen deze werkt ook vuil afstotend net als de Superwax UV.

4

Lakverkrijting kan door allerlei omstandigheden ontstaan. Denk hierbij aan het hele jaar in de buiten lucht staan en/of in zilte zeelucht. Het komt met name voor bij wat oudere caravan / campers die in het verleden minder goed tot slecht zijn onderhouden.

Als deze caravans niet onderhouden worden met de juiste wax dan is de kans groot dat er na een aantal jaren lakverkrijting ontstaat. Tevens is het zo dat wanneer er een poetsmiddel (wax) gebruikt wordt met een slijpende werking zal dit ook lakverkrijting bespoedigen.

Bij het gebruik van 123 producten kan de kleur van uw caravan / camper veranderen. Dit komt niet door het product, maar door de lakverkrijting. Voor een goede kleur op uw caravan / camper zult u deze over moeten laten spuiten.

Aanvulling op bovenstaande: vóór het wassen van een oudere of net aangekochte caravan is het verstandig om een zogenaamde “spuug test” te doen. Neem een tissue met een beetje spuug en ga hiermee over de laklaag ,bij voorkeur een gekleurde. Als er lak aan de tissue komt dan de 123 producten niet gebruiken.

5

Spuit het oppervlak goed nat. Neem de Clean Gebruiksklare Shampoo en spuit deze specifiek op een in 1 keer te bewerken oppervlak, zonder tussenkomst van water of wat dan ook. Direct met de Flash Cleaner wax erover heen.

Deze twee producten geven een reactie waarmee de hars erna verwijderd is. Verder uitwrijven en het oppervlak staat ook gelijk in de was.

Belangrijk: lees wel voor gebruik de rest van de gebruiksaanwijzing.

6

Het beste is om er direct na aflevering mee te beginnen.

Is de caravan jonger dan 5 jaar dan is de Superwax UV geschikt. Voor optimale bescherming moet deze minimaal 3x per jaar worden opgebracht. De inwerking owrdt dan met ongeveer 25% tegen gehouden.

7

De fabel van de zwarte streep…

De zwarte streep wordt vaak toegeschreven aan het feit dat deze zou ontstaan door de rubbers van de ramen, echter niets is minder waar, de strepen bestaan uit fijnstof die door de regen uit de lucht wordt gefilterd.

De regen slaat neer en laat daarbij het stof in de poriën achter, bij alles wat uitsteekt of waar water steeds op dezelfde manier naar beneden loopt ontstaat de zwarte streep.

Het eerste zwart is makkelijk verwijderbaar, het stof wat op het oppervlak zit , is namelijk oppervlakkig en zit niet vast, hierdoor gemakkelijk te verwijderen, de vervuiling die in de poriën zit is lastiger hiervoor is namelijk een zeep nodig die in de poriën het stof kan losmaken.

Vaak grijpt men naar een reiniger die niet gemaakt is om het oppervlak van caravan of camper te reinigen, zoals Jif of Dasty, deze zijn beide in staat om het oppervlak aan te tasten.

Schoonmaken is namelijk vuil oplossen en niet schuren, per slot van rekening zit er maar 3 micron lak op de plaat en bij een "gebobbelde plaat" stucco of hamerslag zit er op de bolle zijdes zelfs minder.

In huishoudmiddelen zitten vaak sterke vetoplossers die bij langdurig gebruik die lakken zo schraal maken dat deze verbleekt of dof wordt met name stickers hebben niet zo'n sterke weerstand.

De middelen van 123 products zijn speciaal ontwikkeld om zonder schade het oppervlak te reinigen en te beschermen, basis is shampoo en hierna een beschermende wax om te zorgen dat het oppervlak minder snel vervuild en gemakkelijker schoon te maken.